06 квітня 2016

День перед Благовіщенням

Сьогодні стартував доленосний для України референдум у Нідерландах.
Мій чоловік зараз у Амстердамі, так що буду знати обстановку із перших вуст.
Якщо вірити ЗМІ, то майже 57% голландців проти України. Але побачимо 12 квітня.
Мій чоловік зупиняється у родині голландця і українки, то той голландець повністю на стороні України. Сусіди приходять  спитати, як їм голосувати, то він каже просто - хочете, щоб путін завтра був у вас під вікном, то не голосуйте за Україну.
Дуже багато людей, які про референдум і не чули, багато таких, які взагалі не розуміють, чому вони на загальнодержавному рівні мають вирішувати долю чужої країни, а багато є й таких, які про Україну не чули взагалі.
Ну що ж, побачимо.
Але я, наприклад, напередодні показала б голландцям ось такий фільмець:

Мене часто питають, яке у мене ставлення до росіян - ставлення таке, яке було завжди: я люблю російську мову і літературу, я російськомовний філолог за покликанням, ходжу у церкву МП, пишу вірші в основному російською, нарешті - блог веду переважно російською. Які ще докази потрібні?
А от до вати моє відношення суттєво змінилося. Навіть смішно зараз, що "била копитом" на різні випади ватноголових. Бо вата, люди, вона і в Арктиці, і Африці вата))) І навіть на Тенерифе)))

11 коментарів :

  1. Танюшо, вітаю з Благовіщенням! Всього світлого, доброго, миру в твоєму домі!
    А propos, дні зо два назад якогось лихого згадалася мені вата з Тенерифе... Що це ми з тобою в унісон думки думаємо? :-))

    ВідповістиВидалити
  2. Похоже не удалось. Дай Б-г чтобы это не имело для Украины последствий.

    ВідповістиВидалити
  3. Таня, не волнуйся, референдум в Голландии не решает ничего вообще. И не может решить. Если политикам будут удобны результаты референдума, то они сделают вид, что к нему прислушались, и скажут, что народ так решил. :) Но я честно туда сходила, если что. ;)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Надя, спасибо, что сходила! Наверное, не решает, но... надежда была)

      Видалити
  4. Здравствуй,Танюша!!!Результаты референдума,я думаю,это не конец света...Жизнь продолжается!!Нам бы мир в страну,а ассоциация дело наживное!!...Этот ролик я тоже уже видела,буквально на днях знакомая ссылкой поделилась...Первое,что ощущаешь это ШОК!!Неужели всё так безнадёжно? (( Интересно,а чё Уганду,Мозамбик,Сомали и т.д в состав России не зовут?Прям,аж странно!! :)))))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Жизнь точно продолжается! Я не заходила в инет несколько дней - и так хорошо!

      Видалити
    2. Танюша,аналогично!!Занималась малым и некоторое время не было когда заходить,то....,в самом деле "хорошо",получился такой себе отдых!!! :)

      Видалити